مهندس مهدی رحمانی نماینده دهیاران بخش مرکزی شهرستان مشهد و دهیار روستای کشف درگفتگو با خبرنگار شورای اسلامی شهرستان مشهد، اظهار کرد: این بخش شامل 6 دهستان توس، میان ولایت، درزآب، کنه بیست، تبادکان و کارده با 225 روستا است. 186 روستای بخش مرکزی دارای دهیاری و شورا هستند و دیگر روستاها به علت جمعیت کم، دهیار ندارند. 102 روستای بخش مرکزی در حاشیه شهر مشهد قرار گرفته و بیشترین معضلات و مشکلات این بخش نیز به روستاهای حاشیه شهر بر می گردد.
به گفته مهندس رحمانی، در حوزه اختیارات دهیاران، خلاء قانونی وجود دارد و اعتبارات نیز بسیار اندک است از این رو مشکلات زیادی برای روستاها ایجاد می شود.
نماینده دهیاران بخش مرکزی مشهد خاطرنشان کرد: روستاهای که امروز در حریم شهر مشهد قرار گرفته اند، پیش از این با مشهد فاصله داشتند و پس از توسعه این شهر در حریم آن قرار گرفتند. برخی از این روستاها اکنون به دلیل مهاجرت جمعیتی بالغ بر 10 هزار نفر دارند. بعنوان مثال، جمعیت بومی روستایی مانند کشف در سال 85 حدود 300 نفر بود و اکنون این رقم به 15 هزار نفر رسیده است.
مهندس رحمانی افزود: در حال حاضر امور روستاهایی مانند کشف، دهرود، کال زرکش، گرجی سفلی، علیا و امیرآباد با جمعیت های 15 و 20 هزار نفری با حوزه اختیارات دهیاری ها قابل کنترل و پیگیری نیست و باید در محدوده شهری قرار گیرند یا به عنوان محدوده منفصل شهری با شهرداری های مستقل اعلام شوند.
وی تصریح کرد: امروز در روستاهای حاشیه شهر، مقوله ای با عنوان بافت روستایی وجود ندارد و اغلب دارای مبلمان شهری هستند، منازل مسی به صورت آپارتمان های طبقاتی ساخته می شوند، سبک زندگی و فرهنگ مردم نیز به سمت زندگی شهری رفته اما در واقع معضلات و مشکلات شهری به این روستاها انتقال یافته است.
نماینده دهیاران بخش مرکزی ارائه خدمات شهری به روستاهای حاشیه شهر را سبب افزایش جمعیت این مناطق دانست و گفت: اگردهیاران روستاهای حاشیه شهر اختیارات و اعتبارات مناسبی داشته باشند، بسیاری از مشکلات حل و فضای روستایی حفظ خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه هریک از دهستان های بخش مرکزی دارای مشکلات خاص خود هستند، اظهار کرد: درسال های گذشته احداث سد ارداک و آبگیری آن سبب شد تا اراضی کشاورزی و مسی روستای میان مرغ با 70 خانوار به زیر آب برود و مردم این روستا در روستاهای اطراف پراکنده شوند.
مهندس رحمانی افزود: درپی این اتفاق مقرر شد تا متولیان امر زمین هایی برای ایجاد یک روستای جدید در اختیار اهالی روستای میان مرغ قرار دهند، اکنون زمین ها در اختیار روستاییان قرار گرفته است اما مشکلات دریافت پروانه ساخت و وام هنوز حل نشده است و اهالی همچنان در گیر امور اداری هستند.
وی با اشاره به اینکه 35 روستای بخش مرکزی از نعمت گاز طبیعی محروم هستند، گفت: این روستاها به لحاظ تامین سوخت و کپسول گاز نیز مشکلات زیادی دارند، البته موضوع گازرسانی به این روستاها از طریق نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری است.
نماینده دهیاران بخش مرکزی اراضی دهستان های میان ولایت و درزآب را مستعد کشاورزی دانست و افزود: دهستان درزآب شامل محدوده فردوسی تا روستاهای امرودک و گوارشک، قطب کشاورزی بخش مرکزی محسوب می شود. محصولاتی مانند ذرت ، گوجه فرنگی در این اراضی کشت می شود همچنین روستای گوارشک قطب نهال کاری شرق کشور محسوب می شود. دهستان تبادکان و توس قطب تولید زعفران است و محصول سیب امرودک نیز شهرت دارد.
وی نبود حمایت از کشاورزان برای تامین کود شیمیایی و اعطای وام را از مشکلات اصلی کشاورزان دانست و یادآور شد: اخیرا برای اولین بار شرکت تعاونی دهیاری ها بازارچه ای برای ارائه مستقیم محصول تولیدی زعفران کاران به مصرف کنندگان در محور توس، راه اندازی کرده است که نتایج رضایت بخشی به همراه داشته است.

لازم به ذکر است: بخش مرکزی مشهد از بخش های سه گانه شهرستان مشهد به شمار می رود. این بخش با جمعیتی بالغ بر 400 هزار نفر (بر اساس سرشماری سال 95) از بزرگترین بخش های سطح کشور محسوب می شود. بخش مرکزی شامل 6 دهستان و 225 روستا است که نیمی از این روستاها با جمعیت بیش از 10 هزار نفر، در حاشیه شهر مشهد قرار دارند. خلاء قانونی در اختیارات دهیاران و کمبود اعتبارات روستاهای حاشیه شهر بخش مرکزی از عمده مشکلات این بخش است.
 


دهیاری کشف مرکزی ,روستاهای ,مشکلات ,مشهد ,روستای ,حاشیه ,روستاهای حاشیه ,نماینده دهیاران ,قرار گرفته ,حوزه اختیارات ,خلاء قانونی ,مهندس رحمانی افزود منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

biz city تی تی کلیپ بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد قلب شکسته ستاره دانلود | دانلود فیلم و غیره ثامن شبکه خاطرات ِ فیلسوف ِعاشق بزرگترین سایت دعانویسی توسط استاد بزرگ ابو داوود الحنین(تضمینی) بلاگ خبری فروشگاه اینترنتی پولوتک مجله جامع رفیق شامل اخبار ، سلامت ، فناوری ، فرهنگ و هنر ، گردشگری ، خانه داری و...